BMS چیست؟
BMS در هوشمند سازی به سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (Building Management System) اشاره دارد که برای کنترل و مدیریت سیستمهای مختلف ساختمانی مانند سیستمهای تهویه، نورپردازی، امنیت هوشمند، گرمایش، کنترل دسترسی فیزیکی، آسانسور و… طراحی شده این سیستم با استفاده از حسگرها، نرمافزارها و دستگاههای کنترلی هوشمند، تمامی اجزای ساختمان را به یکدیگر متصل و هماهنگ میکند تا عملکرد بهینه شده و مصرف انرژی افزایش نیابد. هدف اصلی هوشمندسازی BMS، بهبود کارایی و افزایش راحتی ساکنین و کاهش هزینههای ساختمانی میباشد. و با توجه به هزینه نسبتا بالا برای مساحت های کم صرفه اقتصادی ندارد.

هدف اصلی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان(BMS)چیست؟
اول کنترل سیستم تاسیسات مکانیکی و دوم تاسیسات الکتریکی ساختمان هوشمند است. هر واحد تکی که کنترل آن توسط شخص و به صورت مجزا از کل ساختمان انجام میشود، در قسمت لوکال قرار دارد. کنترل اجزایی از ساختمان که برای آسایش تمام کاربران است. مانند چیلرها، موتورخانه، روشنایی محوطه در ساختمانهای بزرگ که با پیاده سازی BMS انجام میشود، قسمت عمومی ساختمان است. در کل سیستم BMS برای ساختمانهای کوچک معنایی ندارد. هرچند گاهی از BMS با عنوان خانه هوشمند نام میبرند ولی این دو کاملا با هم متفاوت است.

تفاوت های سیستم BMS و خانه هوشمند چیست؟
سیستم BMS در طور کلی برای پروژه های بسیار بزرگ نظیر برج های و آسمان خراش ها و … استفاده میشود که معمولا از پروتکل bacnet که یک پروتکل اروپایی است و محصولات برندهای اشنایدر و زیمنس با این پروتکل کار میکنند، استفاده میکند در حالی که سیبستم های کنترلی خانه هوشمند برای پروژه های بزرگ تعریف نشده اند. سیستم خانه هوشمند دارای محدودیت در تعداد ورودی و خروجی هستند که مهمترین و بزرگترین اهداف، بحث لوکسسازی ساختمان، بالا بردن امنیت ساختمان، بالا بردن ایمنی واحد و در کنار همه اینها اضافهکردن آپشنهای رفاهی و آسایشی میباشد.
